De Chinese kippensoep is net als de Thaise kippensoep lekker pittig. In Chinese kippensoep zitten vaak reepjes met ei, Chinezen zijn gek op ei. Gebruik soepgroenten om de soep af te maken. Een lekker en gezond kopje soep komt er tenslotte altijd wel in.

Chinese kippensoep komt natuurlijk van China. In Europa is het erg populair geworden, vooral ook te vinden bij Chinese restaurants. Deze restaurants beschikken vaak over verse chinese kruiden en dit maakt het vaak extra lekker. Een van die kruiden is ve-tsin. Deze smaakversterker geeft een zeer aparte smaak aan de soep. Probeer ook eens de Chinese kippensoep met ve-tsin.

Gebruik een lekker stuk kip voor deze soep, de kruiden moeten niet gaan overheersen. Het moet de smaak van  blijven kippensoep houden. Het makkelijkste is om gelijk een grote pan te maken, het is namelijk makkelijk te bewaren. Vul een kopje met Chinese kippensoep en doe deze in de magnetron, nu kunt u weer heerlijk genieten van een warm kopje soep. Dit scheelt een hoop werk.

In dit recept staan verse groenten, dit is natuurlijk het lekkerst maar het kost wel weer wat tijd. Soepgroenten zijn natuurlijk ook goed te gebruiken. In de supermarkt zijn ook Chinese soepgroenten te vinden. Gebruik deze soepgroenten als u weinig tijd heeft en snel pan soep wilt maken.