Kipfilet gebruiken voor de kippensoep

Kippensoep kan heel goed worden gemaakt met kipfilet. Er zijn diverse recepten voor soep waarbij de soepkip wordt vervangen door filet. Dit biedt dan ook zo zijn voordelen, maar er zijn natuurlijk ook wel nadelen te noemen. In de meeste gevallen kan je ieder kippensoep recept maken met soepkip, filet of bijvoorbeeld met kippenboutjes. Als je dit hoofdingrediënt in het recept wisselt, dan is het wel belangrijk om de kooktijd van de kip ook aan te passen om te voorkomen dat de kip te droog of nog niet gaar is in de soep.

 

Kipfilet in plaats van soepkip

Kippensoep met kipfilet is heel eenvoudig te maken. Je hebt natuurlijk het voordeel dat je geen botjes meer hoeft te verwijderen als je voor kipfilet kiest. Het is zelfs zo dat je de soep in een enkele keer door kunt maken, dus zonder de kip tussendoor nog eens uit de kippensoep te halen, door de filet al voorafgaande aan het toevoegen aan de soep in kleine stukjes te snijden of te knippen. Kipfilet is een stuk sneller te koken dan een soepkip, waardoor dit enorm veel tijd scheelt in het bereiden van een kippensoep. Natuurlijk zit er ook wel een nadeel aan het gebruik van filet in kippensoep. De smaak van de kippensoep is namelijk aanzienlijk minder intens. Als je een soep met een sterkere smaak van kip wilt, dan is het echt nodig om een recept met soepkip te nemen.

 

Soorten kippensoep met kipfilet

Verreweg de meeste soorten kippensoep zijn zowel met soepkip als met kipfilet te maken. Zo kan er bijvoorbeeld voor kippengroentesoep worden gekozen voor filet en ook voor kippenpreisoep kan je de soepkip vervangen door kipfilet. Een ander zeer populair recept voor kippensoep met kipfilet is de traditionele kippensoep met rijst. Deze soep is dikker dan de meeste soepen en vult daarom ook beter. De rijst wordt ook gebruikt in de Chinese kippensoep.


Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2013 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: