Een gezonde kippensoep bij klachten

Veel soepen zijn gezond, zeker als je bijvoorbeeld op dieet bent, maar er zijn een stuk minder soepen op de markt die ook andere gezonde effecten op de gezondheid hebben. Kippensoep is een soep die je helpt om diverse lichamelijke klachten te verminderen. Het is dan ook niet voor niets dat je altijd aangeraden krijgt om kippensoep te eten als je goed verkouden bent of griep hebt. Hiervoor kan je eigenlijk ieder recept voor kippensoep gebruiken en je kunt een standaard recept zelf nog aanvullen met lekkere ingrediënten, zoals diverse soepgroenten.

 

Kippensoep bij verkoudheid en griep

Het is niet zozeer de soep zelf die ervoor zorgt dat je klachten van een griep of verkoudheid afnemen, maar de damp die van de soep afkomt. Stomen is altijd goed voor je als je neus dichtzit of de borst zwaar aanvoelt door vastzittend slijm. Mensen die het snel benauwd krijgen van menthol kunnen hiervoor dus ook kippensoep gebruiken. De bouillon heeft een ontstekingsremmende werking en de verstoppingen in het lichaam worden verlicht. Natuurlijk kan je de soep vervolgens lekker opeten om ook de goede voedingsstoffen binnen te krijgen. De longen en de neus lopen vol bij een verkoudheid of griep doordat de witte bloedlichamen in beweging komen. Deze worden een halt toegeroepen met kippensoep.

 

Kippensoep tegen gewrichtsklachten

Als je last hebt van gewrichtsklachten, dan kan je ook een kippensoep recept bij de hand nemen. Belangrijk is het dan wel dat je kiest voor een recept voor kippensoep waarbij je een hele soepkip gebruikt. De goede werking komt namelijk uit het kraakbeen. Hierin zit glucosamine en gelatine. Deze stoffen lossen tijdens het maken van de soep op en komen in de soep terecht. De stoffen verminderen gewrichtsklachten aanzienlijk. Wanneer je een kippensoep recept gaat maken om deze klachten te verminderen, dan is het wel nodig om de kooktijden te verlengen. Het is namelijk zo dat het kraakbeen van de kip maar langzaam oplost, waardoor het meer tijd nodig heeft om de stoffen in de soep te krijgen.


Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2013 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: