Diverse soorten kippensoep maken

Kippensoep maken kan op eindeloos veel manieren. Je kunt diverse soorten kip gebruiken voor de soep, maar je kunt natuurlijk ook talloze verse ingrediënten toevoegen om specifieke smaken in de soep te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerrie, paprika of bijvoorbeeld uien. Natuurlijk is kippensoep ook uitstekend om aan te vullen met diverse soepgroenten en kan je de vermicelli ook vervangen door bijvoorbeeld noedels. In Nederland behoort kippensoep tot de meest populaire en meest gegeten soepen.

 

Variëren met kippensoep

Als je kippensoep wilt maken, dan kan je een keuze maken uit de meest uiteenlopende basis recepten, uitgebreide recepten en natuurlijk internationale recepten. Zo is de heldere kippensoep een veelgemaakte soep wanneer het vooral ook moet helpen tegen de klachten van een verkoudheid of een griep, en is de uitgebreide soep met veel soepgroenten en vlees een uitstekende optie als je een goed vullende en voedzame soep op tafel wilt zetten. Voor deze soep kan je een soepkip gebruiken, maar je kan ook kippenboutjes of kipfilet gebruiken. Iedere variant heeft eigen voordelen en nadelen. De meest populaire internationale kippensoepen zijn de Chinese kippensoep, de Engelse kippensoep en de Thaise kippensoep.

 

Soepkip, bouten of filet?

Wanneer je voldoende tijd hebt voor het maken van je soep, dan is het goed om te kiezen voor een recept met een soepkip. Deze is verreweg het meest gezond en levert je ook de meeste smaak op, maar het nadeel is wel dat deze ook het langst duurt voor het klaar is. Kies dus het liefst voor een kippensoep recept met een soepkip als je de tijd hebt voor de bereiding. Kippenboutjes zijn iets sneller klaar en geven ook voldoende smaak aan de soep. Wel is het belangrijk om er dan wat meer bouillon bij te doen om de smaak wat voller te maken. Heb je juist weinig tijd voor het maken van de soep? Kies dan voor een recept met kipfilet. Dit is aanzienlijk sneller klaar, maar biedt je ook wel minder smaak aan de soep.


Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2013 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: